Jezus van Nazareth is voor de meesten van ons geen ‘tabula rasa’, geen leeg blad. Velen hebben zeer uiteenlopende associaties bij deze man, die door de Westerse Christelijke kerk is gebombardeerd tot de ‘Enige Zoon van God, gestorven voor onze zonden’. Maar wie hij is, hangt ook van hoe we hem kunnen zien.

Dit verhaal portretteert Jezus van Nazareth als een mens zoals jij en ik. Zijn levenspad wordt vanaf het begin bepaald door het feit dat zijn moeder ongehuwd, zwanger van hem was. Dit maakte Jezus tot een outcast en was de aanzet voor een zoektocht naar waarheid.
Zijn leven leest als een avontuur. Zijn pad is een tocht in het ongewisse aangedreven door zijn passie voor waarheid en gerechtigheid. Hij is aldus Almaas, de eerste spirituele leraar die ons laat zien dat de ego-identiteit, die we allemaal ontwikkelen, geen belemmering is voor spirituele groei en ontwikkeling, maar een springplank voor verdere groei en ontwikkeling. Hij bevrijdt ons niet van de zonde, maar bevrijdt ons van het besef dat we ons ego zijn. Hij kan voor ons een rolmodel zijn in deze tijd.

Zijn pad opent een nieuwe weg. Meer informatie over het boek.