Op 1 april 2021 vond de boekpresentatie plaats van 'Langs de weg van het hart', in Amsterdam. Een dag eerder signeerde ik een veertigtal boeken. Hier een foto-impressie.

Boekpresentatie 1 april 2021

Inmiddels is er ook een filmimpressie

soekja-img-4338-tmb-1400-nc

Het is een feest om zoveel exemplaren om me heen te hebben, en voor de toekomstige lezer iets toepasselijks te schrijven in elk boek. Ik zit boven in de boekwinkel van Samsara aan de grote leestafel, naast mij twee dozen vol boeken die Jasmin naast mij had neergezet en mijn dochter Gebbeke die ze uitspreidt op tafel voor een mooie foto!


soekja-img-4552-tmb-1400-nc

Samsara uitgeverij heeft een winkel in winkelgebied 'De negen straatjes', Oude Spiegelstraat 7. Een lieve split-level winkel met in het souterrain het kantoor.


soekja-dvql9604-2-tmb-1400-nc

De volgende dag is het zover: de online presentatie. Voor deze presentatie hadden zich zo'n 50 mensen aangemeld. Het was de eerste keer dat Samsara op deze manier een boekpresentatie organiseerde. De opname gebeurde met de laptop en zoals zo vaak, kan er dan zomaar wat mis gaan. Maar dat werd snel opgelost door het Samsara team!


soekja-3-bpuw9008-tmb-1400-nc

Het eerste woord is aan Meinhard van de Reep. Wij kennen elkaar al heel lang; hij gaf ook mijn eerste boek 'Leven in beweging', uit. Dat was 1999. Meinhard is ook degene die het tijdschrift InZicht zo'n 20 jaar geleden, de vorm gaf die het nu heeft. Ik schrijf ook voor dat tijdschrift.


soekja-4-meinhard-en-boek-en-bloementbaw9534-tmb-1400-nc

Het allereerste boek dat ik in handen kreeg, lag een dag eerder klaar op mijn hotelkamer in het Ambassadehotel. Nu krijg ik het boek met een gouden strik erom, van Meinhard aangereikt. En er zijn 'Tulpen uit Amsterdam'.


soekja-5-met-anne-nieuw-wfqd4725-kopie-tmb-1400-nc

Ik geef op mijn beurt een exemplaar aan Anne Colenbrander, de redacteur die een half jaar lang mijn sparringmaatje was in het verfijnen van de geschreven teksten. Mijn dank aan jou Anne is groot. Zonder jou was dit een ander boek geworden!


soekja-mijn-presentatie-rgji5440-tmb-1400-nc

Dan is het tijd voor een korte toespraak. In mijn gedachten probeer ik de mensen voor me te zien in een zaal. Maar kijkend naar het scherm zie ik helaas alleen kleine vierkantjes met gezichten die ik soms herken. Ik mis het directe contact, zij zitten lager, ik kijk naar beneden... (Achteraf: had ik toch beter kunnen gaan zitten en dichterbij het scherm... ik had.... Dat is achteraf...)


soekja-ik-lees-voor-knipsel-leen-met-boek-2-tmb-1400-nc

Tenslotte lees ik een fragment voor uit hoofdstuk 3. Het gaat over Ziel, bezieling, zielenmaatjes, ons bewustzijn.

Na afloop is er ruimte voor reacties van de deelnemers. Lieve reacties, enkele vragen waaronder:
'Wat heeft het schrijfproces voor jou betekend, Lenie?'
Een mooie vraag...
Het schrijven heeft me geholpen om mijn gedachten over mijn werk en over spirituele groei en ontwikkeling verder te ordenen. Het gaf me de gelegenheid om achtergronden van verschillende tradities bij elkaar te brengen. Het heeft me ook – zeker tijdens het schrijven van het laatste deel – nieuwe ervaringen en inzichten gebracht. Enkele daarvan kun je teruglezen in het boek!


soekja-8-tijd-voor-champagnekllj6993-tmb-1400-nc

En dan: tijd voor champagne! Hier met het team van Samsara. Van links naar rechts: Jasmin die onder andere de sociale media doet, Sanne, de redacteur die vanaf het begin van het tweede schrijfjaar, meelas en mij tal van tips gaf die mijn schrijven verbeterde en rechts van mij Tamara die de promotie doet en met wie ik de laatste twee maanden intensief contact had! Dank aan jullie voor de fijne samenwerking! We heffen ook het glas met de mensen op het scherm...


Afscheid van de aanwezigen op het scherm. Dank je wel dat jullie er bij waren!! En voor hen die dit misten: hier is een impressie!

soekja-9-afscheid-van-het-scherm-vklc3050-tmb-1400-nc

Tenslotte, met mijn dochter die deze dagen met mij was en foto's en films maakte!

soekja-uqxu4094-tmb-1400-nc

Zij maakte ook een mooie filmimpressie.


Het waren bijzondere dagen. Je kunt het boek bestellen bij Uitgeverij Samsara. Ik kijk ernaar uit om jullie terug te zien bij een van de komende webinars. Het eerste vond plaats op 10 april. Het eerstvolgende is op 20 mei.

Geplaatst op - lees tijd 3 minutes, 32 seconds.