Vive-Levenskunst is de naam van een schrijverscollectief. Op de gelijknamige website publiceren een 6-tal schrijvers , waaronder ikzelf, maandelijks een column. De columns zijn een expressie van wat hen bezig houdt. Ze hebben als gemeenschappelijke noemer: 'Levenskunst'.

Een levenskunstenaar

Wat is levenskunst en zou je een levenskunstenaar willen zijn? Het is een interessante vraag waar iedereen waarschijnlijk een ander antwoord op heeft en een andere invulling aan geeft. De onderwerpen die in deze columns beschreven en besproken worden, zijn heel divers. Ze hebben op een of andere manier met levenskunst te maken.

Er zijn columns over kunst, over dood en leven, de bron, tijd, Aarde, We streven ernaar om elke maand een nieuwe column te schrijven. We hebben als auteurs allemaal een eigen thema gekozen waarbinnen we elke maand een column publiceren.

De auteurs

Jeroen Leenen - Tijd
Chris Elzinga - De bron
Frederike Doeleman - Kunst, reizen
Jolanda Verburg - Het permalandschap
Lenie van Schie – Aarde en Liefde
Dirk Oegema - Leven en de dood
En soms zijn er gastschrijvers.

Alle columns zijn vrij toegankelijk. Klik daarvoor op de homepage van vive-levenskunst op één van de afbeeldingen die de toegang vormen tot de columns.


soekja-9873dad9-9dfb-4be7-841f-10388b9a6e94-tmb-1400-nc

Aarde Spreekt

Mijn eigen columns hebben als thema: 'Aarde Spreekt'. De eerste tien columns gaan over diverse onderwerpen binnen het thema Aarde Spreekt waaronder:

De Rebel van Nazareth

Hij is verguisd en aanbeden, is een charlatan genoemd en een profeet, een tantrisch leraar en een sjamaan. Zijn naam wordt te pas en te onpas aangehaald. Wie is Jezus van Nazareth? In de aanloop naar het Paasfeest iets over mijn ervaringen en ontdekkingen van deze man. Meer

Op Reis in Denemarken

Over een reis langs oude tempels in Denemarken op zoek naar innerlijke wijsheid en hoe negen vrouwen een hele week lang afhankelijkheid en autonomie ervaren en eraan groeien. Meer

Noorwegen

Vanaf 1 september publiceer ik elke maand een column over mijn recente reis naar Noorwegen. Hieronder vind je een link naar de verschillende columns.

De Vikingen

De Vikingen staan in Europa vooral bekend om hun plunderingen, hun verkrachtingen van vrouwen en ander geweld waarmee ze de kusten van Europa teisterden. Maar wat en wie zijn de Vikingen eigenlijk? En waarom kwamen ze naar onze kusten? Meer

Urd Spreekt

In Noorwegen heb ik Aarde opnieuw ontmoet. Noorwegen, land van fjorden, van hoge bergen, diepe meren, stille watertjes, van rendieren en berken, Noorwegen, land van Urd. Meer

Als je wilt reageren op een column is dat mogelijk. We willen graag met jou als lezer in gesprek, zodat levenskunst mag groeien en een positieve bijdrage mag leveren aan een gezonde, liefdevolle wereld.
Voel je vrij om een reactie te sturen naar info@vive-levenskunst.nl
We wensen je veel leesplezier toe!

Geplaatst op - lees tijd 2 minutes, 19 seconds.