Op de website worden regelmatig nieuwe items toegevoegd. Zeker in tijden van crisis, zoals wij die we nu meemaken, biedt deze pagina informatie over de nieuwste ontwikkelingen. Scrol door naar beneden als je een item niet direct vindt. De groene balken geven een nieuw onderwerp aan.

Global Peace Meditation

De creativiteit, inventiviteit en ondersteuning in deze tijd is intens. Er worden filmpjes met oefeningen gedeeld, uitnodigingen voor gebedskringen verstuurd en er zijn mondiale mediaties.
Ik deel er vier:
Allereerst een GLOBAL PEACE MEDITATION op zondag 5 april om 4.45u. Het is vroeg! Dat heeft te maken met de stand van twee planeten: Jupiter komt op dit moment in conjunct met Pluto. Jupiter is de planeet van groei en ontvouwing. Pluto gaat over het onbewuste, het verborgene, over verborgen potentie. Het is een krachtige energie als deze twee planeten elkaar ontmoeten, en zo Aarde bereiken.
Je kunt deze meditatie alleen doen in je eigen ruimte en je afstemmen op al die anderen die dit tegelijkertijd met jou doen. Ga goed zitten, grond jezelf, breng aandacht in je ademhaling en volg de in- en uitademing. Stem je dan af op het universum. Je kunt een kolom van Licht visualiseren die vanuit de kosmos de Aarde doordringt. En volgen wat dat Licht wil doen. De meditatie duurt 20 minuten.

Je kunt ook meedoen met een zoom meeting, waarvoor Marian Cornelisse je uitnodigt. Deze begint om 4.30u. met een binnenkomst in de Zoomruimte. Hier is de link:
https://zoom.us/j/3624312661?pwd=YXlLS1RDTHpGc3BGaHg5U3BVanRNZz09
Meeting ID: 362 431 2661
Password: peace
Binnenkomst 4.30 Meditatie van 4.45 tot 5.05 -- 20 minuten

Als meedoet, schrijf je dan ook in op de volgende website, dan wordt je geteld. Er is een streven om 1 miljoen mensen te bereiken! http://www.globalpeacemeditation.com/

Online consulten

Online consulten doen behoort al enige tijd tot de mogelijkheden. Ik zet het vooral in op momenten dat face-to-face contacten om verschillende redenen niet mogelijk is. Nu we leven met het coronavirus blijkt deze vorm van werk van onschatbare waarde. De sessies vinden plaats via Beeldbellen.

Beeldbellen

Er zijn diverse opties voor beeldbellen die de privacy waarborgen. De optie voor computers die ik gebruik is beeldbellen via Therapieland, een cliëntenprogramma. Jij hoeft daar niets voor te doen. Ik stuur kort voor onze afspraak een link naar je e-mail en als je daarop klikt dan ontmoeten we elkaar op onze beeldschermen. Deze mogelijkheid zou ook werken op tablet en telefoon. Ik heb daar minder goede ervaringen mee; dat blijkt niet altijd te lukken.
Een andere optie voor beeldbellen via de telefoon is Signal. Je moet dat downloaden vanuit de appstore. Ook daar kan ik je een link voor toesturen. Gewoon bellen of appen is niet beveiligd. Appen kan wel via Signal.

Werkt het?

Is face-to-face niet persoonlijker? Kun je daar niet empathischer werken? Is persoonlijk contact niet sowieso noodzakelijk voor therapie?
Het zijn voor de hand liggende vragen. Op het eerste gezicht lijkt een persoonlijk contact de voorkeur te hebben en ik zal de waarde daarvan zeker niet ontkennen. Wat ik in deze weken van online sessies ontdek, is dat het werk intens en diep gaat. Een van mijn cliënten ervoer dat het werken thuis haar een bepaalde mate van veiligheid gaf, die het voor haar gemakkelijker maakte om dieper te gaan.
Ik merk zelf een grote concentratie en betrokkenheid, veel aandacht voor houding en ademhaling en alle ruimte voor emoties die zich aandienden. Het kan goed zijn dat beeldbellen een aanvullende bijdrage levert aan een diepgaand therapie of coachingsproces. En het contact is intens en dichtbij.

Eenmalige of korte sessies

Beeldbellen biedt een eenvoudige mogelijkheid voor losse, eenmalige consulten of coaching. Je hoeft niet van huis en een afspraak maken is eenvoudiger. Ook biedt beeldbellen de mogelijkheid voor korte flitssessies, momenten voor een check-in hoe het met je gaat, of om kort te overleggen over een vraag. We kunnen opdrachten bespreken of een nieuwe bedenken.

Actueel in coronatijd

Gezien mijn eigen gezondheid - die is goed maar ik blijf verkouden - mijn leeftijd en het advies van overheid en beroepsverenigingen heb ik besloten om tot medio mei alleen online sessies te doen. Het is mogelijk dat ik op korte termijn ruimte heb in mijn agenda voor eenmalige sessies. Voel je vrij om daarover contact op te nemen via mijn e-mail. Als in mijn agenda ruimte komt doordat daardoor veel gaten vallen dan is het mogelijk voor mensen op de wachtlijst om hun plek in te nemen, mochten zij dat wel willen.

Vragen en delen

Voor algemene vragen kun je terecht bij mij via mijn e-mail adres: llenievanschie@soekja.nl Als je iets persoonlijks wil delen, gebruik dan je portal. Ik houd je op de hoogte via deze pagina.

Crisis als kans

Elke crisis biedt kansen. Nu de afleidingen in de buitenwereld wegvallen, nu je niet bang hoeft te zijn om iets te missen, ontstaat er ruimte. Die ruimte kun je benutten om naar binnen te gaan. In mijn recente blog lees je daar meer over. je vindt er ook een grondingsoefening en suggesties voor elfonderzoek.

Meer oefenen?

Op mijn website vind je artikelen en oefeningen die je in deze tijd kunt gebruiken. Het is mijn plan om de komende periode meer oefeningen op mijn website te zetten.

Ik wens jullie sterkte en ruimte voor bezinning.
Tot later.