De huidige tijd kent tal van uitdagingen waarvoor we ons geplaatst zien. Internet heeft ons tot wereldburgers gemaakt en zo worden geconfronteerd met schokkende wereldwijde gebeurtenissen. Is er in een dergelijke wereld nog wel ruimte voor een spiritueel leven?

Een nieuwe levensvisie

Behalve met een pandemie – volgens deskundigen kunnen we met onze huidige leefwijze wachten tot er een volgende uitbreekt – worden we geconfronteerd met steeds grotere verschillen tussen rijk en arm, met misbruik van macht, grote stromen vluchtelingen, en het alles overheersende veranderende klimaat. (In het eerste hoofdstuk van mijn boek, ga ik kort in op de huidige tijd. Hier een pdf van het betreffende fragment.
Juist nu hebben we een andere levensvisie nodig, een visie waarin het hart, waarin liefde, medeleven, het besef van onderlinge verbondenheid meer aandacht krijgen. En ze is er al, die nieuwe visie op het leven. Ze duikt op op allerlei plekken!
Er is wereldwijd steeds meer aandacht voor spiritualiteit. Men verdiept zich in het Boeddhisme, Tantra en de Christelijke mystiek. Alom hoor ik in mijn praktijk de vraag naar zingeving. Groepen jongeren voelen zich in deze wereld niet thuis. Ze vragen zich af hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan een andere, een betere wereld.

Hoe sta jij hierin? Wat is het dat jou beweegt als je spreekt over spiritualiteit? In dit webinar onderzoeken we hoe je spiritualiteit kunt leven in je dagelijks leven. Hoe ben je daar mee bezig en wat is er nodig om de spirituele dimensie van jouw leven te verdiepen? Ik ga in op een aantal aspecten in het net verschenen boek en laat zien hoe je dit boek kunt gebruiken voor je eigen spirituele beoefening. Meer achtergrond bij dit webinar vind je ook in de beschrijving van een van de workshops, hier.

Praktisch

Deze webinars bied ik kosteloos aan. Het eerste webinar vond plaat op op 10 april, van 10.00u - 12.30u en was volgeboekt. Het volgende vindt plaats op zaterdag 24 april, op dezelfde tijd. Je krijgt de dag van tevoren informatie over zoom en hoe eventueel zoom kunt downloaden op je device.
Een uur voor de start van de meeting krijg je een link doorgestuurd waarmee je kunt inloggen. Aanmelden

Geplaatst op - lees tijd 1 minute, 40 seconds.