Workshops en trainingen bieden de mogelijkheid om specifieke thema’s dieper uit te werken. De meeste workshops die ik geef zijn weekendworkshops, die vrijdagavond beginnen en zondagmiddag eindigen. Zo is er tijd en ruimte om je zonder afleiding te concentreren op je eigen proces.

Diversiteit aan werkvormen

In een training of workshop wordt een specifiek programma aangeboden waarin een universeel thema wordt uitgewerkt. In dit programma worden diverse werkvormen gecombineerd. Theorie wordt gekoppeld aan directe ervaring. Lichaamsgericht werk helpt je om dieper contact te krijgen met je innerlijk, met zowel je patronen en lichaamsstructuren als je impulsen en drijfveren. Meditatie ondersteunt de oefening in gewaarzijn en in het moment zijn. Zelfonderzoek verdiept je innerlijk weten. Uitwisseling in de groep helpt je in je bewustzijn van jezelf.

Zijn waar je bent

In al het werk of dat nu in een groep, alleen met jezelf of in individuele sessies is, kun je alleen maar beginnen waar je bent. Zijn waar je bent is het belangrijkste uitgangspunt in ons werk en vaak het allermoeilijkst. Het vraagt ons stil te staan bij onszelf, te accepteren waar we zijn, onze ‘verbeterprogramma’s’ uit te schakelen. Onze mind denkt altijd het beter te weten. We denken vanuit ons verstand dat we weten hoe het zou moeten zijn en dat we door een goede planning daar ook kunnen komen.

Maar groeien gaat vanzelf. Een boom bedenkt in het begin van de lente ook niet waar hij zijn blaadjes deze zomer wil hebben.

Samen op pad

Je kunt je leven zien als een pad, een ontdekkingsreis of pelgrimstocht. Dat wat je gaat tegenkomen is onbekend. Het is een avontuur. Soms zijn we erdoor gefascineerd, soms deinzen we terug, regelmatig voelen we ons op dat pad alleen.
In een groep ben je samen op pad. Terwijl er veel ruimte is voor individuele processen, zijn er ook momenten in kleine groepjes en in de kring om ervaringen met elkaar te delen. Zo kan de ervaring van een ander jou openen, kun je bevestiging krijgen over je eigen weg of geraakt worden door de herkenning.


ohappens-img-5043-tmb-700-nc

In een groep ben je samen op pad. Ervaringen van de ander kunnen jou openen, je raken en ondersteunen in jouw pad.


Thematiek

Een groep leent zich bij uitstek om universele thema’s uit te werken. Hier wordt leraarschap, trainer en therapeut in een rol gecombineerd. Theorie geeft inzicht. Inzicht helpt je om minder gevangen te zitten in een emotionele structuur maar er van buiten naar te kijken. Inzicht maakt ook open, geeft ruimte en trekt een vastgelopen structuur weer vlot. De theorie wordt gekoppeld aan persoonlijke ervaringen, aan de structuur in je lichaam, aan emotionele ervaringen en zintuiglijk gewaarzijn. Zo ontstaat een totale benadering.

Praktisch

De trainingen vinden, tenzij anders vermeld, plaats in centrum Meeuwenveen, in de prachtige bossen van Havelte. Verblijf in 2-persoonskamers, douche en wc beschikbaar per 2 kamers.
We hebben de beschikking over een zeer royale werkruimte en een fijne verblijfsruimte met open haard. De maaltijden worden verzorgd. We moeten wel zelf tafel dekken, afruimen en de afwasmachine inruimen. Niet inbegrepen in de prijs zijn lakens en handdoeken. Je kunt ze zelf meenemen of voor een klein bedrag huren. De kosten voor een normale weekendworkshop bedragen voor de training €225,00 en voor het verblijf €135,00.

Op Aarde zijn

Wat betekent het om op Aarde te zijn?
Dit thema vormde het uitgangspunt voor mijn boek 'Langs de weg van het hart'. Eenieder die zich dit afvraagt, is in feite een zoeker. De zoeker die op zoek is naar haar/zijn identiteit, naar wat en wie hij/zij in wezen is. In de webinars die ik geef, staat de zoeker centraal.

Uit de Duisternis naar het Licht

'Uit de Duisternis naar het Licht' De innerlijke criticus te Lijf. Op dit moment staat er geen nieuwe workshop gepland.
Aanmelden

Op Aarde Komen

Voor komend najaar is er nog geen thema bekend en zijn er nog geen data vastgelegd.

Een uniek levenspad

Deze workshop wordt mogelijk op een later tijdstip opnieuw aangeboden. Via de knop Aanmelden kun je je interesse aangeven.
Aanmelden