In mijn nieuwe boek 'Langs de weg van het hart', komen visie en werk, zowel individueel als met groepen, samen. In al het werk gaat het om een stap voor stap ontvouwing die je steeds dichter brengt bij wie je in wezen bent: vrijer worden van je identificatie met je ego-identiteit waardoor je steeds meer samen gaat vallen met je wezenlijke zelf.

Visie

Mijn visie op het werk heeft zich in de loop van vele jaren ontwikkeld en is ontstaan door mijn eigen individuele werk en de ontvouwing die daar plaatsvond en mijn jarenlange werk met cliënten in individuele setting en in trainingen en workshops. In mijn werk staat een lichaamsgerichte benadering centraal en werk ik vanuit een spirituele context. Meer hierover vind je hier.

Trainingen fysiek en online

Alle trainingen en workshops die ik gaf en geef, zijn op een of andere manier terug te vinden in het boek. Ik werk nog steeds direct met groepen fysiek en online, soms in een combinatie.

Online:
Korte webinars van een dagdeel. De webinars die ik gaf in 2021 zijn op you tube te zien. Het laatste webinar vond plaats op zaterdag 23 april 2022: De kwetsbaarheid van het hart.

Fysiek:
Een workshop of training in een fysieke omgeving omvat meerdere dagen. Een dergelijke training heeft haar eigen, unieke veld waar we allemaal aan bijdragen. In een dergelijke omgeving focus je niet alleen op dat wat je dwarszit, maar je gaat ook je eigen kwaliteiten zien, jouw specifieke inbreng ontdekken. Helaas ben ik vanwege rugklachten momenteel niet in staat om trainingen in een fysieke omgeving te geven. Zodra dat weer mogelijk is, laat ik je dat weten!

soekja-thumb-tmb-1400

En in de herkenning van thema's bij anderen ga je je minder alleen, minder anders, minder buitengesloten voelen. We delen zoveel meer dan we vaak denken!

Juist de gezamenlijke lichaamsgerichte oefeningen brengen je gemakkelijker voorbij je comfortzone en maken je vrijer, losser, spontaner.
Zelfonderzoek beoefenen en delen met anderen die luisterend bij jou aanwezig zijn, geven steun aan dat wat in jou naar buiten wil komen. Niet alleen kan een diepere ontvouwing in jou plaatsvinden, in de positie van luisteren, oefen je je vermogen om in stilte aanwezig te zijn.

Fragmenten

Een aantal fragmenten uit het boek 'Langs de weg van het hart', kun je hier teruglezen. De pagina is nog in ontwikkeling maar hier vind je het eerste fragment: Hoe nieuwsgierigheid een belangrijke motor is voor onze groei en ontwikkeling.

Boek 'Langs de weg van het hart'

In 18 hoofdstukken neem ik de lezer mee op reis. Nadat we de 'spullen' die we op deze reis nodig hebben – een zeker aantal methoden voor gronding en onderzoek – hebben verzameld en we de tijd waarin we leven in vogelvlucht hebben verkend, wacht ons het eerste traject. We beginnen bij de verkenning van onze gedragspatronen en eindigen in de omhelzing van de innerlijke geliefde.

Het authentieke kind

Elk kind is uniek en die uniciteit is zichtbaar in gedrag en expressie als we nog heel jong en onbevangen zijn. In relatie tot de omgeving ontwikkelen we een persoonlijkheid en veel aspecten gaan ondergronds. In deze workshop richten we ons op de bevrijding van die oorspronkelijke echtheid.

Filmpjes en podcasts

Sinds het verschijnen van mijn boek Langs de Weg van het hart, zijn er een aantal filmpjes verschenen: een interview en opnames van webinars. Je kunt ze bekijken op YouTube. Opnames van oefeningen vind je in Podcasts