Sinds het verschijnen van mijn boek Langs de Weg van het hart, zijn er een aantal filmpjes verschenen: een interview en opnames van webinars. Je kunt ze bekijken op YouTube. Opnames van oefeningen vind je in Podcasts.

Interview

Een half jaar na het verschijnen van mijn boek vond er een uitgebreid interview plaats met journalist Paul Houkes.

soekja-soekja-schermafbeelding-2022-03-17-om-07-26-16-tmb-1400-nc-tmb-1400-nc

Het bestaat uit twee delen en is te zien op de website van Samsara: Deel 1 en Deel 2 Deel 2

Podcasts

soekja-podcast-tmb-1400-nc

Een aantal oefeningen uit het boek kun je nu ook beluisteren op spotify. Een overzicht van alle podcasts in volgorde van verschijnen vind je onder zelfonderzoek.

Het boek en de boekpresentatie

Het boek 'Langs de weg van het hart', is een boek dat je mee kan nemen op jouw reis. Het kan een gids voor je zijn, die jou, de zoeker helpt op haar en zijn spirituele levenspad. Meer over de inhoud. Je kunt het boek bestellen bij Samsara. Er is ook een e-book versie uitgebracht.

Van de boekpresentatie op 1 april j.l. werd een opname gemaakt.

Opname bekijken

De webinars op YouTube

soekja-webinars-1400x700-tmb-1400

In elk webinar worden zekere thema's uit het boek uitgewerkt. Elk thema bestrijkt een redelijk groot gebied en komt compact aan de orde, om de deelnemer een idee te geven van de inhoud van het boek en hoe daarmee te werken.
Bij het bekijken van een opname is het goed om je dat te realiseren. Las een pauze in, luister soms een stukje opnieuw na en lees het boek. In een workshop of training zou veel meer tijd genomen worden om een dergelijk thema uit te werken.

In een webinar ben ik in gesprek met de aanwezigen. In wat ik zeg, probeer ik af te stemmen op de vragen die er van hen liggen. Als die vragen eenduidiger zijn dan is de gesproken tekst ook eenduidiger en gemakkelijker te volgen. Het kan handig zijn om voor het bekijken van de video, de tekst hieronder te lezen. Een gesproken tekst is niet hetzelfde als een geschreven tekst. Zeker als je inspeelt op de vragen van de deelnemers en je gaat improviseren, kunnen uitspraken minder precies zijn dan als ze neergeschreven worden en je ze kunt bijschaven. Dat geldt met name voor het webinar over non-dualiteit. Voor je eigen inzicht is het ook handig om de opnames in de volgorde te bekijken zoals die hieronder zijn weergegeven.

Hieronder vind je een korte beschrijving van die webinars die op film te zien zijn.

De ziel en de persoonlijkheid

Wat is de ziel eigenlijk? Wat betekent als we zeggen dat de ogen de poorten zijn van de ziel? De ziel is een veld van gewaarzijn en bewustzijn. In en door de ziel zijn we in staat om ervaringen op te doen. En juist in het veld van de ziel krijgt de persoonlijkheid geleidelijk aan vorm. Meer lezen...
Kijken op YouTube.
Dit webinar vond plaats op donderdag 20 mei van 14.00 - 16.30u

De wijsheid van het hart

Het hart is de plek waar onze gevoelens leven, gevoelens als verlangen en gemis, waar kwaliteiten van Essentie als compassie, vreugde en passie voelbaar zijn. Maar het hart is meer. Het is ook een ruimte waar direct weten de scepter zwaait, als we ons durven laten leiden door de liefde voor de Waarheid. Meer lezen...
Kijken op YouTube
Dit webinar vond plaats op zaterdag 29 mei, 2021, 10.00 - 12.00u*

Het AL in haar duale en non-duale realiteit

Essentie is in wezen non-duaal, niet twee, maar onverbiddelijk één. Immers, ze IS. Maar hoe 'doe' je dat, non-dualiteit? Hoe leven we die non-duale realiteit van Essentie in onze dagelijkse realiteit?
Meer lezen
Kijken op YouTube
Dit webinar vond plaats op 19 juni, 2021, 10.30 - 12.30u

Webinar: De spirituele dimensie in de therapie

Een exclusief webinar voor lichaamsgericht werkende therapeuten.
Een therapieproces is het meest effectief als het zich richt op de groei en ontwikkeling van de client. Spreken we dan alleen over psychologische groei, of is elke groei ook spiritueel van aard? In dit webinar onderzoeken we hoe spiritualiteit een actieve plaats kan krijgen in het therapieproces. Meer lezen...

Dit webinar vond plaats op 5 juni, 2021, 10.00 - 12.30 u., het is integraal opgenomen en alleen beschikbaar voor lichaamsgerichte therapeuten. De kosten voor het zien van dit webinar bedragen €10,00. Aanvraag voor deze link: lenievanschie@soekja.nl

Goed Bezig

soekja-goed-bezig-tmb-1400-nc

Vorige maand kreeg ik via de app een vraag voor een interview voor de rubriek Goed Bezig van het pensioenfonds voor Zorg en Welzijn. Het was een nieuw online platform en dit specifieke thema was eenzaamheid. Mij zouden een aantal vragen worden gesteld over eenzaamheid onder het zorgpersoneel zoals: ‘De hele dag onder de mensen en toch eenzaam, hoe kan dat?' Ik zou dan – als de ‘expert' die vertelt – goede antwoorden en tips geven.
Er vond een uitgebreid interview plaats met Marije Remmelink, zij kende mijn naam en werk via mijn blogs op MaatschapWij. Marije heeft er een mooi verslag van gemaakt, geen sinecure, het gesprek duurde een kleine 1,5 uur. Vervolgens vond er ook nog een fotosessie plaats op mijn werklocatie. Een collega werd even mijn cliënt. Gister kreeg ik van Marije bericht dat het online staat.
Het ziet er echt goed uit, en als ik naar die oude vrouw op de foto kijk dan weet ik dat ik dat ben, maar ik voel mijzelf zo intens leeftijdloos…

zie hier het interview

Geplaatst op - lees tijd 5 minutes, 5 seconds.