Florence, an impression

For a week I walked the streets of Florence, visited churches and museums and got impacted by the deep devotion to a certain Christian worldview. intensity of art and by the Christian worldview of that time. And I learned how Florence also contributed greatly to the birth of Humanism.

Denemarken

Waar Schotland voor mij het land van de strijders is, waar trots en uithoudingsvermogen voelbaar aanwezig zijn in het landschap, voelt Denemarken voor mij altijd zachter, altijd lieflijker, meer vrouwelijk als de Godin. Ik was er tien dagen en begeleidde daar een groep.

Australië

Ik bezoek het grootste, meest uitgestrekte en meest lege continent van Aarde. En dit continent kent de oudste bewoning, het oudst bekende volk op Aarde. Het is verjaagd, vernederd, gedood, maar de spirit van het land leeft. En ik word erheen geroepen. In mijn sjamanistische literatuur lees ik ‘when you hear the calling, it is the voice of the sacred, summoning you' Dat is zoals het voelt. Ik heb geen keuze dan te gaan.

Black Bird

Als ik op Schiphol het vliegtuig inkom hoor ik muziek op de achtergrond. Het is ‘Black Bird’ van de Beatles, een lied dat ik zelf ooit heb ingestudeerd. Black Bird is een uitnodiging aan de zwarte mens om op te staan en de vleugels uit te slaan.

Van Darwin naar Alice Springs

Ik ben aangekomen in Alice Springs. In vier dagen ben ik – met een omweg via Kakadu National park – langs de Stuart Highway naar het zuiden gereden. Zo’n 1900 km staan er op de teller van mijn kleine blauwe Toyota Yaris.