Lijden kan de liefde doen stromen

We zijn negen dagen in de oorlog die in Oekraïne woedt, als op vrijdagavond mijn winterretraite met A.H. Almaas begint. Het thema: non-dualiteit in de 5e dimensie en het onderwerp van de eerste avond: non dualiteit versus dualiteit.

Ontmoeting met Wouter ter Braake

Wouter ter Braake ontmoet ik op linkedin waar ik lees over een boek dat hij schreef over zijn leven. Ik word nieuwsgierig, schrijf hem een berichtje en koop zijn boek. Zo begon het.

Ontvouwing in zelfonderzoek

Zelfonderzoek helpt als we onszelf verder willen ontwikkelen, als we ons durven te openen voor wat zich in ons verborgen houdt. Deze benadering kan je grootste vriend worden, de innerlijke leiding op je pad.

Training De weg van het hart

De eerste training in het kader van mijn nieuwe boek begon op een vrijdagochtend om 10.00u op het scherm. Zo maakten de deelnemers kennis met elkaar. Een bijzondere samenkomst die werd vervolgd in centrum Meeuwenveen, prachtig gelegen aan de rand van het Uffelter Binnenveld een kleine maand later.

Winterzonnewende, de donkere nacht

Op 21 december staat de zon en daarmee het Licht, het verst van ons verwijderd. De dag is de kortste van het hele jaar, de nacht de donkerste, de langste. Meestal vieren we hier de terugkomst van het Licht. Hoe is het om het dit jaar anders te doen? Om de tijd te nemen om bij die donkerte stil te staan?