Verdwaald in de psychiatrie

Op de Wereld Draait Door vond op 28 november j.l. een gesprek plaats met Tygo Gernandt die een documentaire heeft gemaakt over de psychiatrie. Hij zit aan tafel met de 21 jarige Jason die inmiddels 13 stoornissen of ‘labels’ heeft en daardoor niet meer kan worden behandeld in de psychiatrie.

Een jubileum vieren

Ik zit in de trein op weg naar Amsterdam naar een dag die is georganiseerd door het tijdschrift InZicht, een tijdschrift voor non-dualiteit en zelfonderzoek. In de afgelopen jaren heb ik een aantal essays voor dit tijdschrift geschreven en vandaag wordt het 20jarig jubileum gevierd.

Florence, an impression

For a week I walked the streets of Florence, visited churches and museums and got impacted by the deep devotion to a certain Christian worldview. intensity of art and by the Christian worldview of that time. And I learned how Florence also contributed greatly to the birth of Humanism.

Time is Up

2017 zal voor altijd het jaar zijn waarin vrouwen voor het eerst in het openbaar hun misbruik bekend maakten en schuldigen aanwezen. Het waren knappe, prominente vrouwen die het voortouw namen en de schuldigen werden publiekelijk gestraft. Vrouwen gingen de straat op en internet zorgde voor een wereldwijde en supersnelle verspreiding.

Sexual Assault

Na de onthullingen van de dames in de showbusiness, nu onthullingen van hulpverleners die in kwetsbare gebieden, vrouwen en kinderen seksueel misbruiken. Hulp moet je kopen met je lichaam, niet alleen als vrouw, ook kinderen zijn slachtoffer. Het vond - opnieuw - al jaren plaats. En niemand deed wat.