Training De weg van het hart

De eerste training in het kader van mijn nieuwe boek begon op een vrijdagochtend om 10.00u op het scherm. Zo maakten de deelnemers kennis met elkaar. Een bijzondere samenkomst die werd vervolgd in centrum Meeuwenveen, prachtig gelegen aan de rand van het Uffelter Binnenveld een kleine maand later.

Winterzonnewende, de donkere nacht

Op 21 december staat de zon en daarmee het Licht, het verst van ons verwijderd. De dag is de kortste van het hele jaar, de nacht de donkerste, de langste. Meestal vieren we hier de terugkomst van het Licht. Hoe is het om het dit jaar anders te doen? Om de tijd te nemen om bij die donkerte stil te staan?

Een nieuwe herrijzenis

In een zonovergoten en warme week glijden we langzaam naar Pasen, dat feest waar christenen over de hele wereld de wederopstanding van Jezus vieren. Dit jaar is de passion, zoals vele andere ontmoetingen, een online-event. We ontmoeten elkaar online en onszelf ontmoeten we in de innerlijke stilte.

Een boodschap van Hoop

Fritjof Capra schreef in zo’n veertig jaar geleden al dat we op weg zijn naar een nieuw mens- en wereldbeeld. De Hongaar Ervin Laszlo, wetenschapper, filosoof en oprichter van de Club van Boedapest schreef dat we, willen we de problemen van deze tijd werkelijk aanpakken, een nieuw bewustzijn nodig hebben. Gaat het coronavirus ons hierbij helpen?

Crisis als kans

Velen en zeker de ouderen onder ons, hebben ervaringen met crisis. Wat doet een crisis met ons? Haalt die het beste in ons boven, zoals we dat vaker horen of raken we hier angstig over? Hoe ga je om met crisis?