Een nieuwe herrijzenis

In een zonovergoten en warme week glijden we langzaam naar Pasen, dat feest waar christenen over de hele wereld de wederopstanding van Jezus vieren. Dit jaar is de passion, zoals vele andere ontmoetingen, een online-event. We ontmoeten elkaar online en onszelf ontmoeten we in de innerlijke stilte.

Een boodschap van Hoop

Fritjof Capra schreef in zo’n veertig jaar geleden al dat we op weg zijn naar een nieuw mens- en wereldbeeld. De Hongaar Ervin Laszlo, wetenschapper, filosoof en oprichter van de Club van Boedapest schreef dat we, willen we de problemen van deze tijd werkelijk aanpakken, een nieuw bewustzijn nodig hebben. Gaat het coronavirus ons hierbij helpen?

Crisis als kans

Velen en zeker de ouderen onder ons, hebben ervaringen met crisis. Wat doet een crisis met ons? Haalt die het beste in ons boven, zoals we dat vaker horen of raken we hier angstig over? Hoe ga je om met crisis?

Verdwaald in de psychiatrie

Op de Wereld Draait Door vond op 28 november j.l. een gesprek plaats met Tygo Gernandt die een documentaire heeft gemaakt over de psychiatrie. Hij zit aan tafel met de 21 jarige Jason die inmiddels 13 stoornissen of ‘labels’ heeft en daardoor niet meer kan worden behandeld in de psychiatrie.

Time is Up

2017 zal voor altijd het jaar zijn waarin vrouwen voor het eerst in het openbaar hun misbruik bekend maakten en schuldigen aanwezen. Het waren knappe, prominente vrouwen die het voortouw namen en de schuldigen werden publiekelijk gestraft. Vrouwen gingen de straat op en internet zorgde voor een wereldwijde en supersnelle verspreiding.