Australië

Ik bezoek het grootste, meest uitgestrekte en meest lege continent van Aarde. En dit continent kent de oudste bewoning, het oudst bekende volk op Aarde. Het is verjaagd, vernederd, gedood, maar de spirit van het land leeft. En ik word erheen geroepen. In mijn sjamanistische literatuur lees ik ‘when you hear the calling, it is the voice of the sacred, summoning you' Dat is zoals het voelt. Ik heb geen keuze dan te gaan.

Black Bird

Als ik op Schiphol het vliegtuig inkom hoor ik muziek op de achtergrond. Het is ‘Black Bird’ van de Beatles, een lied dat ik zelf ooit heb ingestudeerd. Black Bird is een uitnodiging aan de zwarte mens om op te staan en de vleugels uit te slaan.

Van Darwin naar Alice Springs

Ik ben aangekomen in Alice Springs. In vier dagen ben ik – met een omweg via Kakadu National park – langs de Stuart Highway naar het zuiden gereden. Zo’n 1900 km staan er op de teller van mijn kleine blauwe Toyota Yaris.

The Red Centre

The Red Centre is een gebied dat min of meer in het centrum van Australië ligt. De naam verwijst ook naar het zand dat de woestijn in dit gebied de kleur van rode oker geeft. En, meest wezenlijk, in dit gebied liggen enkele van de belangrijkste sacrale centra van de Aboriginals.

Uluru

Uluru is de meest bekende en middelste van drie rotsformaties, alle drie sacrale plaatsen van de Aboriginals. Ze zijn met elkaar verbonden door een rechte lijn. Kata Tjuta ligt aan de westzijde, Artilla, (in prive bezit en beter bekend als mnt. Conner) ligt aan de oostzijde.
De coherente, glooiende en zachte vorm van Uluru heeft tal van ‘cracks in the rock’, en kent veel bijzondere plaatsen.