Naar aanleiding van het verschijnen van mijn boek zijn veel lezersreacties gekomen en ook zijn er in verschillende tijdschriften korte stukje en artikelen geplaatst. Hieronder een overzicht.

Aanbevelingen van collega's:

"Op een aangename directe, warme, heldere en bondige wijze worden we door de auteur/Lenie meegenomen op een reis die ons voert door de verschillende lagen van de werkelijkheid van wie we zijn naar de grotere diepte van het mysterie. Heel toegankelijk, rijk geïllustreerd en met suggesties voor zelfonderzoek in de thema’s waar de reis ons langs voert".
Robbert Verschuur, spiritueel leraar in de Ridhwan school.

"Dit waardevolle en inspirerende boek is van universele betekenis. De beschreven reis langs de weg van het hart, voorbeelden van cliënten en beschreven oefeningen geven voeding en steun aan het lichaam en de ziel, maken ons bewust van onze goddelijke natuur en helpen ons ontwikkelen tot wie we ten volle kunnen zijn.
Een soefi-gezegde luidt: ‘De ware leermeester ontsteekt het licht; de olie is al in de lamp aanwezig’, Lenie van Schie is zo’n leermeester die ons langs de weg van het hart, in contact brengt met ons oorspronkelijk licht en onze natuur."
Yvette Hooites Meursing, leraar en bestuurslid van het International Institute of Spiritual Psychology, spiritueel leraar, auteur en karaktercoach. (www.levenswerk.com)

"Lenie van Schie schreef een indrukwekkend boek met rake herkenbare verhalen, mooie inzichten en praktische oefeningen. Een onmisbaar boek voor therapeuten en hulpverleners, maar ook een zeer leesbare aanrader voor mensen die met hun eigen
ontwikkeling aan de slag willen."
Gert van Santen, auteur en partner bij Kern Konsult.

"Met grote souplesse en meesterschap brengt Lenie van Schie psychologische kennis, spirituele wijsheid en jarenlange ervaring samen tot een toegankelijk en praktisch boek. Haar boek is als een soort landkaart in het domein van spirituele ontwikkeling met aanknopingspunten, heldere vertaalslagen, oefeningen tot zelfonderzoek en praktijk voorbeelden.
Lenie begeleidt je en moedigt je aan om je eigen weg te gaan en je eigen kompas te vinden voor een bezield leven vanuit essentie.
Haar wijsheid en liefdevolle betrokkenheid is in het hele boek voelbaar. Het is een ‘Samen-hulp-boek’ waarvan je niet wist dat je erop zat te wachten. Een aanrader voor degene die verlangt naar diepgang en bezieling in zijn leven. Speciale aanrader voor therapeuten én hun cliënten."
Nicky Smout, Biodynamische therapeut, opleider en directielid van Nederland Instituut voor Biodynamische psychologie.

“Als je gelooft dat jouw levensreis uniek is én als je durft te vertrekken vanuit jouw hart dan heeft Lenie van Schie dit boek voor jou geschreven!”
Karel Teune, klinisch psycholoog, psychotherapeut, tutor RUG/PPO en beeldend kunstenaar.
Meer over de inhoud.
Het boek is te koop in de boekhandel.


Recensie

NDB Biblion
De kernvraag van dit boek is: ‘Wat ligt er in mij verborgen?’
Als die vraag je nieuwsgierigheid wekt, dan biedt dit boek een bijzondere routekaart, met de uitnodiging om als een ware ontdekkingsreiziger op pad te gaan. Die reis voert langs de vroege kinderjaren, waarna je leert je eigen persoonlijkheid te verkennen, waarbij je via de Goddelijke Geliefde op wonderlijke wijze arriveert bij een bijzondere, vaak nog verborgen schat.
Hoewel we allemaal ons eigen unieke pad bewandelen, bevindt zich daaronder een diepere spirituele laag. Die wordt steeds helderder door de persoonlijke anekdotes en de sessieverslagen van cliënten alsook door de aangeboden meditatieoefeningen.
Wie deze reis met vertrouwen tegemoet treedt, een dosis doorzettingsvermogen meeneemt en een open blik, geeft zichzelf misschien wel het mooiste cadeau dat je jezelf maar kunt geven. Wie wil weten wat dat is, zal zelf op pad moeten gaan. De auteur is spiritueel coach en GZ-psycholoog en is senior student in de Diamantbenadering. Eerder schreef zij ‘Leven in Beweging’ (1999). In deze onzekere tijden biedt dit boek een spiritueel houvast, met routekaart, aan diegenen die op zoek zijn naar persoonlijke transformatie en spirituele groei.
september 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.

In tijdfschriften:

In het magazine, Therapeuten, Coaches en counselors een stuk over het superego:

soekja-soekja-schermafbeelding-2021-04-17-om-08-15-48-tmb-1400-nc-tmb-1400-nc

In Paravisie een stuk over het ego als springplank:

soekja-schermafbeelding-2021-07-02-om-13-56-03-tmb-1400-nc

mei21-05_paravisie_2021_egospringplank

In de nieuwsbrief van de SBLP een interview:
interview-lenie-van-schie-2
In het magazine BewustZijnOnline een fragment uit mijn inleiding.


Boekbespreking in het tijdschrift InZicht, september 2021

soekja-schermafbeelding-2021-09-16-om-19-41-50-tmb-1400-nc

Van lezers

Lieve Lenie,

Het is een stille zondagochtend, Chris is weg en ik lees je boek….. je prachtige nieuwe boek… zo mooi om te lezen, zo vol helderheid en compassie. Over ontvouwing gesproken.. Wat ik zie en voel: hiér ben jij teacher. Teacher met een hoofdletter. De Teacher die het Ridhwan gedachtengoed, en nog veel meer, in een mooie melange dichtbij de mensen weet te brengen. Op je heel eigen persoonlijke manier, door je zachte toon, je begrijpelijke woorden, het alledaagse Nederlands, vanuit een gelouterde ziel…
En ja, je bent tegelijk de fantastisch lage drempel die de Ridhwan school nu via jou als spin-off zomaar heeft gekregen (ik snap nu eindelijk wat een noëtische ruimte is…, Hameed kon het mij niet uitleggen)

Lieve Lenie, ik word warm en blij van je boek. En met mij ongetwijfeld nog héél veel meer mensen…...
Laat je verder ontvouwen zou ik zeggen….

Alle goeds en store klem fra
Annelies Mencke


Lieve Lenie,

Hartelijk dank voor het prachtige (h)artikel in de laatste "Inzicht",
ontroerend van transparantie en gaat direct in mijn hart, prachtig!

Bij deze ben ik zo vrij om als dank een tekstje met beeld op te sturen van mijn hand.( onder de naam Goldjebloum borduur en schrijf ik)

"een echt
empathisch hart
staat altijd aan,
heeft vele sensoren
Werkelijk verstaan
gaat niet alleen
via onze oren"

soekja-img-0631-tmb-350-nc

Goldjebloum Wilma Mencke

Wilma, dank voor je prachtige reactie en je mooie borduursel!


Lieve Lenie,

“Langs de weg van het hart”.
Jouw boek lezend raakt mij de helderheid en ‘t Weten.
In dit boek zijn jouw kennis, wijsheid en ervaring, zowel persoonlijk , als in je werk zichtbaar aanwezig.
De persoon en de therapeut vallen samen, zijn hier bezield en volledig geïntegreerd en doorleefd!
Een geboren Wijsheid leraar!
En dat in een mooie klare Taal.
Via de mythe, de queeste, het levenspad, het oudste verhaal, zo herkenbaar en prettig lezen daardoor.

Dank voor je prachtige liefdevolle boek..
Zelf net de leeftijd van tachtig jaar bereikt om te mogen blijven groeien en ten diepste te worden, te Zijn wie ik wezenlijk Ben!

Hartegroet Carla van de Waarsenburg


Lenie,
De tekst in het boek loopt zo goed en ik word er als lezer helemaal bij betrokken. Ik word aangesproken. Ik denk dat je met dit boek een groot geschenk hebt gegeven en ik hoop dat veel mensen dit boek zullen lezen.
E.B.


Naar aanleiding van de opname van het webinar Langs de weg van het hart:
Janny Ennes
Heb het gezien en wat leuk is dat!


Lieve lenie
Elke bladzijde in je boek geraakt ... hoe je in liefdevolle eenvoud zoiets ingewikkelds uitlegt. En de lezer stap voor stap meeneemt. Wat 'n prachtig levenswerk. Om beretrots op te zijn.
Helena Hartholt


Het boek leest als een bijbel. Ik heb mijn exemplaar al cadeau gegeven aan de vriendin van mijn zoon...
Christine


Het boek neemt je als lezer mee op reis. Stap voor stap verdiept zich het contact met jezelf. De vele voorbeelden van cliënten en van de auteur zelf, waarin delen proceswerk worden verteld, zijn heel verhelderend.
Katrien de Jong, coach.


Wat me vooral zo raakt, is de openhartigheid waarmee je je eigen ervaringen bespreekt.
M.M.


I